Thursday, May 17, 2018

Elämää keväisessä luonnossa / Life in the spring nature

Kevät on edistynyt huimasti lähes neljän viikon aikana, minkä olin lomalla. Ainijärvestä ovat jäät lähteneet 15.5. Ensimmäiset korvasienet on nähty 16.5. aseman ympäristössä, Kemijärvellä muuten jo viikko sitten. Lämmintä on ollut jo viikon verran, eilen 22 astetta. Koivut ovat jo hiirenkorvalla, jopa enemmänkin.

Pääskysiä ei ole vielä Ainijärvellä, taitavat tulla normaaliaikaan. Kemijärven seudulle ensimmäiset ovat tulleet jo reilu viikko sitten ja käki kukkui 15.5. Tonkopuron seudulla. Täällä ei ole vielä kuultu.

Teeri läähätti helteessä Tulppiossa ja nuorehko merikotka lähti Kyörteislammen rannasta eilen puolenpäivän aikaan. Puolen tunnin päästä samanlainen kotka lähti Ainijärven rannasta ja istahti kuusen latvaan, ilm. sama lintu. 15.5. Tarmo oli nähnyt ja kuvannut samanlaisen nuoren merikotkan Ainikuusikon tiellä. Linnulla ei näy renkaita.

Anni näki maanantai-iltana saunasta terassilla vilvoitellessaan näädän ruokailemassa ruokintapaikan siemenillä parin kymmenen metrin päässä. Näätä söi siemeniä maassa varmaan 10 minuutin ajan. Se seurasi koko ajan ympärilleen, mutta Anniin se ei juuri reagoinut.

Eilen Anni näki vastasyntyneen hirvenvasan Ykkösen länsirinteellä. Vasa hoiperteli. Emoa ei näkynyt.

 
Aamulla oli vielä 12 astetta lämmintä, mutta hetkessä koillisesta tuli kylmä ja sumuinen matala ja lämpötila putosi viiteen asteeseen. Päivällä sateli reippaasti, mutta kaikki tuli vetenä. TH 

 
 


Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?