Friday, April 13, 2018

Viime päiviltä / From the last days

Vielä tiistaina satoi lunta, parikymmentä senttiä. Viikon aikana on lumenpinta noussut 35 cm, mittasi Tapani. Enimmillään lunta on ollut aseman kepissä 116 cm ja kotovaarassa 121 cm. 11.4. pitkällä lumilinjalla lunta oli keskim. 105 cm ja 12.4. lyhyellä 115.7 cm.

Yöllä oli ollut pakkasta Tulppiossa kymmenen astetta, täällä muutama aste. Päivällä lämpeni +6 asteeseen. Aurinko paistoi, aamulla oli tyyntä, mutta illalla tuuli yltyi navakaksi.7.4. näki Tapani kolmen pulmusen lähtevän sulapaikalta Nuorttiaavalla ja minä näin kaksi pulmusta Pelkosenniemellä.Tulppion Seija kuuli joutsenen ääntä 12.4. Tänään aamulla lensi ainakin kaksi pulmusta aseman yli koilliseen ja iltapäivän puolella "tvinkkaili" kevään ensimmäinen peippo Ainijärvellä. Myös ensimmäisen varman punatulkun äänen kuulin Ainiksella.

Tällä viikolla on ollut asemaan tutustumassa väkeä Fysiikan laitoksen toimistopuolelta. He näkivät mm. saukon laukkovan Kuntasjoelta Tippaojan suuntaan ja sitten polannetta eteenpäin. Tapaus oli keskiviikkona 11.4. aamulla puoli kymmenen maissa. Väki tuntui viihtyvän makkaraa paistellen, hiihtäen ja sääkin näytti parhaan puolensa.

Eki ja Petri tulivat perjantaina huoltamaan Smearia. Lumet tulivat päivän aikana katolta, eikä ketään ollut silloin paikalla.

Koppelopari oli maassa 100-200 m Smearilta. Toinen katsoi viisaimmaksi nousta puuhun. Se oli vanha, komea lintu. TH ym.
 
 
 

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?