Monday, January 22, 2018

Pakkaspäivän havainnot / Observations of cold day

Tein partiointireissun Hirvasjokilaakson alueelle. Pakkasta oli 20-30 astetta, Yli-Nuortin mittarissa -32 klo 17. Aurinko paisteli aika punertavana ja aamupäivällä satoi hieman jotain pientä. Päivän pituus on neljä ja puoli tuntia.

Metsoja sattui kohdalle 17 yksilöä, joista yksi koppelo Vedenjakajanselän eteläpäässä, missä en ole koskaan koppeloa nähnyt. Tyypillistä ukkometsoaluetta. Metsoja oli eri puolilla ylämaissa, 5 + 1 + 3 + 1 + 2 + 4 urosta ja se koppelo. Poikametsoja oli näistä 1-2.

Yhden riekon näin Haaskakummussa. Vanha saukonjälki oli Haaskaojalla. Pari korppia näin ja kuukkelin, poroja siellä täällä.

Lentoliikenne on lisääntynyt. Venäjän-Amerikan linjalla meni useampi kone Amerikan suuntaan, mm. pari Qatarin lentoyhtiön konetta. Pari Ilmavoimien konettakin näkyi länsitaivaalla.

Piisilän Petri on tehnyt mm. metsohavaintoja rajan varressa Onkamon ja Oulankajoen välillä viime päivinä. Kaikkiaan 28 urosmetsohavaintoa on tullut, joista ilm. neljä lintua kahteen kertaan (tänään 18). Lintuja on ollut pienissä ryhmissä. Mutta aika hyvin kuitenkin. Kaikki nämä ja muutkin Petrin havainnot on tehty yleensä rajavyöhykkeellä tai suojelualueilla tai muuten vaikeapääsyisillä alueilla.


Rajan partio tuli joku päivä sitten Korvatunturista aseman kautta, mutta he eivät nähneet matkalla ainoatakaan kanalintua. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?