Thursday, October 12, 2017

Ensilumen jälkeen / After the first snow
Lomalta palatessani matkalla asemalle näin koppelon alkumatkasta (Leväranta) tien laidalla ja vanhan merikotkan istuvan koivussa Kemijokivarressa Kiemunkivaaran kohdalla. Rastaita oli monin paikoin, räkättejä vielä parvina lentämässä luoteeseen.

Aseman pihassa oli vielä järripeippopari ja naaraspeippo. Kolmen närhen parvi meni aseman kautta itään iltapäivän puolella. Porukkaan kuului liittyvän neljäskin ja yksinäinen närhi kävi vähän myöhemmin etsimässä syötävää pihamaalta.
Seuraillessani ja tutkiessani närhiä lähti koppelopari maasta jääden puihin. Tarmo näki samat linnut aamulla lähes samalla paikalla. Matkalla Ainijärvelle aamulla näkivät Tarmo ja Oili neljä yksinäistä, ilm. ukkometsoa alkumatkasta.

Yksi lähioravista oli vaihtanut jo talviturkin, toisella oli vaihto kesken ja kolmas tarkeni vielä kesäkamppeilla. Myös kärppä oli vaihtanut valkean puvun. Se vain ei oikein sopinut yhteen tumman maan kanssa ja kärppä vähän aikaa ujosteltuaan menikin piiloon varaston alle.


Lehdet on jo tippuneet puista. Eilen varhaisaamulla oli ollut kolme senttiä lunta maassa, mutta se oli sulanut aika nopeasti pois. Tänään sateli vettä aamupäivällä ja iltapäivällä oli poutaa. Ei kuitenkaan aurinkoista, lämmintä vajaa neljä astetta. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?