Friday, July 07, 2017

Kuvia Ainijärveltä / Photos from Ainijärvi

Kävi tässä niin, että mönkijä kellahti puroon eräällä maastoreissulla ja reppu kameroineen lähti virran matkaan tavaralaatikosta. Kamera kastui korjauskelvottomaksi ja tässä ei ole voinut oikein kuvailla. Sain kuitenkin Komulaisen Artolta lainaan kunnon laitteen pariksi viikoksi ja jotain olen saanut kuvattuakin.

Pari kuvaa on Ainijärveltä 30.6. Joutsenparvi levähteli muuttomatkalla. Ne olivat varmaan Kuolaan kesänviettoon matkalla olevia nuoria lintuja, joita täällä yleensä kesäkuun alussa näkee. Nyt näköjään myöhemminkin. Myös västäräkin kuvasin rantapuussa.

6.7. huomasin harmaasiepon lähtevän Ainijärven autokatoksen lampun takaa ja pesähän sillä siellä oli. Narut vain ovat jääneet roikkumaan muuten hyvin tehdystä pesästä. Paikalla oli myös sepelkyyhky, mikä on harvinaista.

Viime viikonloppuna oli lämmintä, jopa 23 astetta täällä ja Montsegorskissa, missä minä olin. Keskiviikkona ja torstaina satoi rankasti. Hillankukat kärsivät. Lämpötila kävi muutamassa asteessa, mutta plussalla oltiin. Tänään kirkastui ja lämpeni reiluun 10 asteeseen ja tulevina päivinä lämpenee kuulemma lisää. TH


P.S. Tarmo näki Kemijokivarressa vapaille mennessä metsopoikueen 3-4 kahden nyrkin kokoista poikasta. Muita maalintupoikueita ei ole tähän mennessä havaittu.
 
 

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?