Monday, June 12, 2017

Ilmoja pitelee / In fine weather

Toissapäivänä sateli jonkin aikaa ja eilenkin aamulla oli pilvistä. Sitten kirkastui ja eilinen ilta oli pilvetön. Samoin viime yö, lämpötila laski lähelle nollaa. Eilen oli viitisentoista astetta parhaimmillaan ja tänään näytetään päästävän samoille lukemille. Saariselällä on vielä lunta, samoin täälläkin tunturien rinteillä ja vähän tunturimetsissäkin.
 

Toissa yönä ja viime yönäkin kävi kettu pihassa haukuttamassa koiraa. Se löytää vielä ruokintasiemeniä maasta. Myyräkanta on romahtanut ja muuta saalista on niukemmassa.

Myös kärppä vilahti päivällä aseman luona.

Metsoilla jatkuu vielä soidintoiminnot. Eilen lähellä puolta päivää ajoi kukko toisen pakosalle Hirvaskankaan soitimella. Myös kaksi muuta lintua oli alueella ja illalla lähti yksi kukko puusta.

Hirvasjokivarresta paikalla käyneet taiteilijat löysivät kaksi vanhaa poronraatoa, joista toisella oli panta. He siivosivat myös Hirvasjoen kämpän.

Pöntöissä on talitiainen jo hautomassa ja ensimmäiset kesälintujenkin munat ovat ilmestyneet sinne. Ilmojen lämmettyä ovat linnut alkaneet laulaa, kuten tähän aikaan kuuluu. Suurempia harvinaisuuksia ei ole ilmaantunut. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?