Saturday, March 11, 2017

Pöllöpäivä / The day of Owls


11.3. olin vapailla. Kävin Karhujärvellä kokouksessa. Matkalla näin varpuspöllön Joutsijärvellä, viirupöllön Karhujärvellä. Se asusti Simulan talon pihapiirissä pyydystäen ruokintapaikan vierestä halkopinolta ainakin oravia ja ehkä myyriäkin. Pentti Simula ja Pekka Jokelainen todistivat tilannetta. Vielä oli hiiripöllöt Morottajassa, Joutsijärvellä ja Isollakylällä.

Päätin käydä katsomassa, olisiko Kaakkurivaarassa pari viikkoa sitten nähty lapinpöllö vielä paikalla. Menin sinne iltahämärissä ja pöllöä ei tapaamispaikalta löytynyt. Reilun kilometrin eteenpäin ajettuani kuitenkin hoksasin sen sembran latvassa. Se tähysteli viereiselle pellolle. Täysikuu paistoi pöllön takaa.

Ajoin sitten vielä Pelkosenniemelle. Matkalla näin hiiripöllön Saunavaarassa. Tulin Kemijoen itäpuolen tietä takaisin Kemijärvelle, kuunnellen väliin, kuuluisiko pöllöjä, erityisesti helmipöllöjä. Ei kuitenkaan onnistanut, joten päivän saldoksi jäi 7 pöllöä, joista 4 eri lajia. Harvinaisen hyvin kuitenkin, jos vertaa siihen, että myyrien määrä on laskusuunnassa. Suorastaan siunattu päivä. Kuvissa ylh. varpus-, viiru, hiiri- ja lapinpöllö. THLabels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?