Sunday, February 19, 2017

Mielenkiintoisia havaintoja / Interesting observations


Aamulla klo 8.30 lähti aseman puista karkuun pöllö, jonka tunnistin viirupöllöksi. Ilmeisesti sama lintu oli lähistöllä myös 16.2., jolloin määritin sen huuhkajaksi. Nyt näin linnun kuitenkin hyvin ja hyvässä valaistuksessa. Lintu pakeni lännen suuntaan parin puun jälkeen, missä sitä ehtivät kiusata kuukkelit ja tiaiset.

Iltapäivän hämärissä klo 16.10 viirupöllö tuli takaisin lännen suunnasta ja istahti pihamäntyyn. Vähän ajan päästä se jatkoi kurun yli. Aseman pihapiirissä on sille ainakin myyriä ja ehkäpä pöllö selittää oravien vähyyttäkin.

Näin myös tunturihaukan lennossa Haaskakummussa puolenpäivän maissa. Löysin sen puunlatvasta reilun puolen kilometrin päästä ja sain kuvia n. 300 m päästä. Löysin paenneen haukan vielä uudestaan, mutta se ei antanut kuvata parin sadan metrin päästä.

Urosmetsoja näin 1+1 yks., koppeloita kaksi vierekkäisistä puista ja jäniskin karkasi kuusen alta Haaskakummussa.

Eilen näin hirviparin Kotovaaran itärinteellä ja ilveksen jäljet Kotkakurulla.


Tarmo on löytänyt kymmenkunta ilveksen ja ahman tappamaa poron raatoa viime aikoina.


MH:n puistomestari Petri Piisilä näki eilen taviokuurnaparin Naruskajärvellä ja myös yksinäisen kuurnan Tuntsajoella Värriön puiston rajalla. Lisäksi hän näki vanhan maakotkan Papuoivassa ja jossain hiiripöllönkin.


Tänään oli kirkas pakkaskeli. Pakkasta ollut yöllä Yli-Nuortilla -29 astetta ja päivällä -24. Asemalla kymmenen astetta vähemmän. Lunta oli aseman kepissä 57 senttiä ja hiihtokeli aika hyvä. TH
 
 
 

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?