Sunday, January 15, 2017

Joulun jälkeen / After Christmas

Tuli taas käytyä Venäjällä perheasioissa. Lintuhavaintojakin tuli, monen kirjavia.

Ensimmäinen yllätys oli, kun menimme rajan yli 11.1. ja sähköaidan tarkastuspisteellä talitiaispari tuli autoa vastaan. Ne hyppivät peilien ja konepellin päällä, eivätkä näyttäneet pelkäävän ollenkaan. Kuvaa en saanut otettua.

Enpä juuri muista Suomessa noin kesyjä talitinttejä nähneeni. Muita kesyjä tiaisia kyllä, mutta ei niitä. Olisivat varmaan syöneet kädestä helposti, jos olisi ollut heti mitä antaa.

Tilhiä näin Montsegorskissa kolme yksilöä. Pihlajanmarjat ovat lopussa sieltä kuten Suomen Lapistakin. Sorsia näin kymmenkunta, mutta niitä ei ruokittu. Kai ne pärjäävät muutenkin. Myös piisamin näin kaupungin jokipaikassa. Puluja oli jopa lähes valkeita.

Venäjällä elettiin joulun jälkitunnelmissa ja Montsegorsk oli koristeltu komeasti. Lintu- ja eläinaiheita käytettiin ja muuta perinteistä rekvisiittaa. Itämaissa on joku kukon vuosi ja kukkojuttuja näkyi eri puolilla. Hävittäjät olivat ja ovat lähes koko ajan ilmassa.

Muuten matkoilla ei erikoisempaa näkynyt. Pöllöt ovat Venäjän puolelta hävinneet ja kanalintujahan siellä ei perinteisesti näe tien varrella. 15.1. palattiin. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?