Sunday, October 30, 2016

Pakkaset tulivat / Frosty days

Viime päivinä on mennyt pakkaselle. Päivisinkin on ollut pari-kolme astetta pakkasta. Viime tai toissa yönä kävi Yli-Nuortilla -7 asteessa. Kirkasta ja sumuista on ollut ja huurretta on paikoin kertynyt. Satanut on vain hieman, mittakepissä on 3 cm, mutta illalla alkoi sataa melko sankasti.

Kuutsjärvi jäätyi muutama päivä sitten ja tänään oli Ainijärvikin jääkannen peittämä.

Hirvet ovat vähentyneet. Ainijärven matkalla en nähnyt ainoitakaan jälkiä. Asemalta itään sen sijaan hirviä on, siis puiston itäosassa. Kävin n. 10 km kävelymatkan Hirvasjokilaaksoon ja puolenkymmentä elukkaa oli ollut liikkeellä. Kaksi näinkin, 15-piikkisen sonnin ja sen seurassa vaatimen. Pääsin jopa kuvaamaan, vaikka keli oli karkea.

Urosmetsoja oli mönkijäreitin varrella kuusi, joista ilm. puolet nuoria. Itäpuolella näin kolme ukkomettoa ja kolme koppeloa.

Muuttolintuja ei ole kuulunut eikä näkynyt enää. Ei myöskään pöllöjä. Lapintinttejä on ruokinnalla ainakin yhdeksän, hömötiaisia 3-4, muutama talitintti, ainakin viisi kuukkelia ja oravia 3-4. Myyriä tulee lähes päivittäin liskusta aseman sisältä. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?