Sunday, September 18, 2016

Riistapäivä / Game day

Kun elokuulla löysin hyvän mustikkapaikan Petäjärinteeltä, arvelin että sinne voi vielä joku syömämies tulla. Eilenhän löysin sieltä ison paskan (ja tänään toisen) ja tänään näin paskojankin. Tosin se oli Hirvaskankaan puolella.

Isokämmen karkasi kankaalta parin sadan metrin päästä aamuvarhaisella. Näin se laukkomassa kovaa kyytiä poikittain ja hieman poispäin. Miten se näkikin minut, vaikka liikuin varovasti?

Lähistöllä on nimittäin metson soidinpaikka ja halusin nähdä, onko siellä pelit. Kaksi kukkoa oli ja toinen maassa pyrstö pystyssä. Varmaan ne olivat hämärissä nakutelleet. Arkoja olivat, liekö karhun paikallaolo vaikuttanut.

Kävin kaksi muutakin soidinpaikkaa ja toisessa oli yksi kukko ja toisessa kolme ja 4-5 kanaa. Eli syyssoidinta tuntuu olevan.

Kaikkiaan näin 17 metsoa päivän aikana, yhdeksän urosta ja seitsemän naarasta, yhden sukupuoli oli epävarma. Yhden poikametson näin kahden naaraan porukassa. Ilmeisesti poikue.

Hirvasjoen takana näin sonnihirven ja kuulin ökinää. Lähistöllä haisi voimakkaasti virtsa. Samoin näin parin-kolmen kilometrin päässä toisen hirven, jonka sukupuolta en nähnyt. Sielläkin haisi.

Vielä näin, jo heti ensimmäisenä, Rakitsan nokalla riekkoparven. Siinä oli 3-4 lintua.

Kaiken kaikkiaan riistapäivä oli kova, kun vielä aseman varaston sivulta karkasi jäniksenpoika. Mutta se vain siirtyi muutaman metrin toiseen paikkaan.

Yöllä oli täyskuu ja pikku pakkanen, vieläpä aamullakin. Sitten tuli pilvirintama puolilta päivin. Mutta iltasella paistoi taas aurinko. Lämpöä oli vain seitsemisen astetta enimmillään. TH
Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?