Wednesday, August 24, 2016

Aseman piirissä / By the station

Taas yksi metsäopiskelijoiden kurssin Värriön osuus päättyi ja porukka päätyi ryhmäkuvaan Ainikuusikkoon. Takana 3.5 vrk tutkimusta ja harjoitusta alueen vanhoissa metsissä. Porukka jatkoi ilmeisen hyvillä mielin pohjoista kohti.

Sääkin oli aika lämmin. Sadetta olli yhtenä yönä ja silloin sitä tulikin runsaasti. Ja heti kurssin jälkeen satoi taas melko kovasti. Tänä aamuna lämpötila oli enää 6 astetta ja tuuli koillisesta. Päivä oli kuitenkin iltapäivällä aurinkoinen.

Maanantaiaamuna lenteli hiiripöllö aseman liepeillä. Nuori jänis lähti eilen makuulta saunan rinteestä. Tänään pidettäessä kokousta huomasi Tapani seminaarihuoneen ikkunasta nuoren kanahaukan istahtavan mäntyyn. Sain siitä tunnistuskuvan.

Jossakin lähialueilla on pesinyt kanahaukka, koska nyt on jo kaksi havaintoa nuoresta linnusta. Petolintuja on ollut suhteellisen paljon puistossa tämän kesän aikana, myyrämäärien johdosta. Liekö ne vähentäneet kanalintuja? Myyriä kuitenkin edelleen riittää, joten painetta kanalintujen suuntaan myyränpyytäjillä ei ole vielä kovin ollut. TH

Labels: , ,


Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?