Monday, March 14, 2016

Valkopyrstön matkan pää / The end of the White Tail

Kävin aamupäivällä Saukirkolla. Menomatkalla kettu laukkoi tien yli Jänisojalla, vanha uroskanahaukka lensi tien yli Kemijokivarressa, teeriä näimme Nuorttiaavalla ja Kyörtesselässä.

Palatessa näin palokärjen Martilla kuusen latvassa, hiiripöllöt Lattunassa 1,5 km välein. Risteyksessä oli pöllö, kuten jo kolmesti aikaisemminkin. Kolmas "pissihaukka" oli Ainikuusikossa.

Asemalla kuulin isokäpylinnun ääntä iltapäivällä.

Kävimme kelkalla Hirvasjokilaaksossa. Siellä osuimme metson jäänteille ja pian huomasin, että se oli Valkopyrstö, jonka näin muutaman sadan metrin päässä paikasta tammikuun puolivälissä. Paikalla oli kotkan jäljet ja ketun ja näädänkin jälkiä. Ilmeisesti maakotka oli yllättänyt metson, syönyt sitä itsensä täyteen ja lentänyt raskaasti joen toiselle puolen. Kettu oli sitten löytänyt raadon ja varmaan kantanut loput jonnekin.

Kävin illalla kuuntelemassa pöllöjä rajalla asti. Yhtään ei kuulunut, vaikka sää oli hyvä. Sen sijaan Kemihaaralla helmipöllö kuulemma puputtelee.

Viime yönä oli pakkasta Yli-Nuortilla 15.5 astetta. Päivällä mentiin puoli astetta plussalle. TH, VH ym.Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?