Friday, February 12, 2016

Lunta ja pöllöjä / Snow and owls

Viime päivinä on ollut hyvin lauhaa ja sateista. Kemijärvellä on ollut jopa 3-4 astetta lämmintä ja kaikki lumet ovat pudonneet puista, vaikka niitä aika paljon olikin. Uutta lunta on kuitenkin satanut.

Täällä on päästy juuri plussan puolelle ja Smearilla yhtenä päivänä nipin napin. Alempaa täälläkin ovat lumet pudonneet ja aika paljon aseman luotakin, mutta Kotovaaran ja Ykkösen tykyt ovat lähes iskemättömät. Lunta oli aamulla 75 cm ja päivän kuluessa sitä on tullut lisää 5-10 cm.

Viirupöllö on pysytellyt maisemissa. 6.2. se oli aseman pihapuussa, Oili hoksas. Tänä aamuna pöllö sattui silmiini vessareissulla puoli kahdeksan aikaan. Sain siitä salamalla kuvia ja sitten se vaihtoi puuta. Nappasi myyrän aseman vierestä ja lensi rinteen mäntyyn syömään. Jossain männyssä se oli sitten päivän ja kolmen maissa huomasin sen lentävän lammen yli etelän suuntaan.

Pitkänjängän laidalla istuskeli kuusen latvassa päivän toinen pöllölaji, hiiripöllö. Myyriä siis vielä on, vaikka romahdusta tässä ootellaan. TH


Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?