Thursday, January 07, 2016

Rajan pinnassa / By the boarder
Eilen tai viime yönä oli Yli-Nuortin vanhalla mittauspaikalla -39 astetta. Huomenna näen, mitä oli uudella paikalla. Siellä pitäisi olla muutama aste kylmempää.

Tänään oli jo hieman lauhempaa -24-30 astetta. Luntakin sateli jo iltapäivällä, vaikkakin heikosti.

Porot ovat valloittaneet itärajan pinnan Papuhaaroilta Hirvasjoelle ja vähän kauempaakin. Sen sijaan asemalta Tuntsajoen suuntaan niitä on vähän. Isojälkinen ilveskin on liikkunut poroalueella ja saanut saalista. Petäjikkö-Pulkalta löytyi tänään raato. Raadolta lähti vanha maakotka ja nousi puuhun.

Samoille seuduin ovat saapuneet myös hirvet. Papulammen maisemissa näin kolme ja Pirunkurulla yhden. Jälkiä oli monin paikoin.

Varpuspöllö saalisteli Pirunkurun eteläpuolella. Se istuskeli nuorten puiden latvoissa ja isompien puiden oksilla etsiskellen myyriä. Nyt onkin varpuspöllöjä liikkeellä laajemminkin Lapissa. Vuodenvaihteen seuduilla niitä usein näkee.

Koppelo istuskeli Raippavaaran kaakkoispuolella iltapäivällä ja asemalta muutama sata metriä itään niitä oli kolme hienosti näkyvillä saman männyn latvassa. Siinä vaiheessa oli jo hämärää ja kuvat jäivät ottamatta. TH


P.S. Yli-Nuortin uuden paikan mittari näytti pakkasta olleen 42.3 astetta toissapäivän ja eilisen välillä.

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?