Wednesday, January 06, 2016

Pakkasta / Freezing cold

Eilen kävin pitkän lumilinjan ja tein lintulaskennan. Pakkasta oli parikymmentä, mutta yöllä oli ollut -31 astetta. Lunta oli linjalla keskim. 36 cm.

Jälkiä oli paljon, kun ei ollut satanut aikoihin, mutta jäljet olivat aika tavallisia. Lintuja tapasin kaksi, kuulin lapintiaisen ääntä ja ukkometto lähti hakomasta, molemmat laskennan loppupuolella.

Aamulla Yli-Nuortin mittarit näyttivät -35.7 ja -40.1 astetta. Kylmäaseman mittari on jo pari kertaa näyttänyt reilusti enemmän kuin vanhan paikan mittari. Pitää vielä verrata mittarit samalla paikalla. Kylmäaseman mittari on oikeaoppisesti 2 m korkeudella. Asemalla oli -26-28 astetta päivällä.

Aurinko näyttäytyi Saun luokse jo kokonaan. Se näkyi sinne varmaan pari tuntia, siis kokonaan tai osittain.

Pari ukkomettoa näin Vedenjakajan seudussa ja Rakitsan itärinteellä hakoili 5 porukka. Teeriä oli Vedenjakajalla 5-6 yks. porukka koivuissa. Kauaa ne eivät tarjenneet, vaan menivät kieppeihin 40-50 m päässä minusta.

Hiiripöllöjä näin 1+1 Saun etelä- ja kaakkoispuolella. Toinen niistä syöksyi kuusen latvasta riekon kimppuun, mutta riekko pääsi pakoon lentämällä.

Eteläisellä muristalla näin oikein vanhat ahmanjäljet.

Illalla kettu pyöriskeli pihapirissä ja sai koirat haukkumaan. Edellisenä yönä näkyi revontulia. THLabels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?