Friday, January 15, 2016

Metson pyrstössä valkeata / White colour at the tail of Capercaillie

Pakkasia on pidellyt viime aikoina. Yli-Nuortin kylmäaseman mittari näyttää ilmeisesti pari-kolme astetta liikaa. Tarmo päätteli niin, koska paikallinen loggeri mittasi samaan aikaan vajaan -40 asteen lukemia. Kolmea-neljääkymmentä on kuitenkin pidellyt jo parisen viikkoa, tunturissa pariakymmentä. Pari päivää on nyt ollut kymmenessä asteessa ja lunta sadellut. Aikoihin ei lunta olekaan tullut.

Ketun näin tänään neljä kertaa aseman lähistöllä, mutta kuvattavaksi se ei antautunut. Ei ole niin kesy kuin aikaisemmat, mutta käy kuitenkin jopa aseman portailla.

Hirvasjokilaaksossa ja lähiseudulla näin tänään metsoja 6+1+1+1+2+1 yks. Kaikki aikuisia uroksia. 2 urosteertä kieppeili Vedenjakajalla ja hiiripöllö päivysti Haaskakummun laidassa.

Yhdellä metsoista oli lähes puoli pyrstöä valkeata. Eli siis albinismia.  Tietääkseni ensimmäinen tapaus täällä. Huomasin vasta kuvasta tietokoneella, kun olin kuvannut lentoonlähtevää lintua. Olisipa mukava saada lintu kameran tähtäimiin soidinaikaan. Se voi olla kyllä kaukaisempia vieraita. TH

Labels: , , ,


Comments:
Eikö tuo teeri ole hiukan risteymän näköinen?
t. KS
 
Minusta normaali ukkoteeri.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?