Tuesday, December 22, 2015

Keskellä kaamosta / In the middle of the Polar night

Eilen oli pikku pakkasta, mutta aika selkeätä aamupäivällä. Tänään hieman kylmempää, sumuista. Iltaa kohti selkeni ja lähes täysikuu valaisi vuoden lyhimmän päivän iltaa. Pakastui -10 asteeseen. Nuorttiaavalla oli pakkanen muuten käynyt -34.7 asteessa viime viikolla, kylmäaseman mittauspisteellä.

Eilen näin hiiripöllön Haaskaojalla, tänään Ainijärvellä.

Metsoparvi on vielä paikalla muutama sata metriä asemalta. Jännä juttu, kun niitä joinain päivinä ei ole siellä ja sitten seuraavana päivänä taas ovat. Onko ne kiepissä vai missä piilossa? Tänään mettoja oli ainakin 8. Muutaman sadan metrin päässä niistä hakoili yksinäinen koppelo. Eilen näin 5 koppelon harvan porukan Hirvaskankaalla.


Ainikuusikon nuorissa männyissä hakoili tänään aamupäivällä kunnon teeriparvi, arvioin 60 yks., mutta saattoi olla vähän enemmänkin (kuvassa parikymmentä).

Ite vanhassa kuusikossa, aika koivikkoisessa näin 6-7 riekkoa ja muutaman sadan metrin päässä vielä 2. Joten kanalintuja piisasi.

Olipa vielä kunnon hirvikin matkan varrella vähän puiston ulkopuolella. 5/6-piikkinen ei ollut vielä pudottanut sarvia.

Niin, ja eilen näin ketun asemalta Kuutsjärven eteläpuolella. Se tuli umpiselta ja pakeni polannetta itään päin aamupäivällä. TH


Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?