Friday, October 02, 2015

Vaihtelevaa säätä / Changing weather

1-2.10 kävin talousmetsien kanalintulinjat, viimeistä kertaa tälle syksylle. Vettä satoi jonkin verran molempina päivinä ja lämpötila oli enimmillään 3-4 astetta plussalla. Tuuli luoteen suunnalta. Oli väliin sadetta, aurinkoa ja sumua.

A-linjalla näin vain naarasteeriä, 1+2 lintua. Linjan ulkopuolella sen sijaan teiden varsilla ja matkalla Kemijärveltä näin kymmenkunta teertä syyssoitimella, 11 naarasteeren parven ja etupäässä naaraita teeriä 7+1 yks. Teeriä siis aika mukavasti. Metsoja tienvarsilla 1+3+1, kaikki uroita, ei poikalintuja.

Muita hav. 3 hiiripöllöä, räkättirastaita n. 300 matkalla NW päivän mittaan, 2 niittykirvistä, isolepinkäinen, harakka matkalla pohjoiseen Vitta-apajanlehdossa, peippo-koiras Ainijärvellä ja vanha merikotka kuusen latvassa hirvenroippeiden luona.

Oili näki asemalla järripeipponaaraan ja koiraspeipon.


B-linjalla lintuja oli enemmän. Metsojakin 5 (2 k, 3 n) ja yksinäinen riekko. Teeriä sitten 12 yksilöä. Linjan ulkopuolella 14 metsoa, joista lähes puolet naaraita ja kaikki rajan pinnassa vyöhykkeellä, missä on kunnon metsää lähistöllä, eikä lintuja metsästetä.


Muista lajeista 2 kirjosiipeä, pajusirkku, 3 niittykirvistä, palokärki, nuori maakotka, 2 hiiripöllöä, isolepinkäinen, 3 järripeippoa ja taas harakka linjan varrella erään suon laidalla.


Hirvet näyttävät olevan vähissä. Nuolukivillä ei ole ollut kävijöitä ja pyytäjät valittavat. Jotain ovat kuitenkin saaneet. Meilläkin on vähän havaintoja. Olisko valikoiva pyynti vaikuttanut, että isoja uroksia ei ole enää löytynyt? Iltapimeässä kuitenkin näin puistossa uroon 5-7 piikkiä puolellaan + vaatimen vasoineen. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?