Wednesday, October 07, 2015

Lunta ja pakkasta / Snow and cold


Lumet ovat nyt pysyneet muutaman päivän. Mittakepissä on 10 cm. Öisin on muutama aste pakkasta ja päivällä 1-3 astetta lämmintä. Lumet ovat vähän vähentyneet, mutta ei ratkaisevasti. Kuutsjärvi jäätyi viime yönä, mutta Ainijärvi oli vielä sula.
Pari päivää sitten uroshirvi kulki Kuutsjärven ohi. Huomasin sen seminaarihuoneesta kuten opiskelijakin karhun ja lähes samassa paikassakin. Nyt hirvi kulki törmän päältä ja hävisi metsään. Kävin kutsumassa sitä ja sain tulemaan takaisin, mutta kuvattavaksi se ei tullut.


Kävin aamulla itäpuolella lenkin, mutta esim. hirvenjälkiä ei näkynyt. sen sijaan kaksi koppeloa näin. Kuutsjärven rannassa tiksutti punarinta (k).


Ruokintapaikalla kävi kaksi viherpeippoa. Kuulin myös punatulkun ja tilhen ääntä ja koiras pohjantikka nokki honkaa aseman lähellä. Iltasella Kuutsjärvellä oli laulurastas ja toisenkin näin kauempana, joko punakylki- tai laulurastaan.
Ainijärven matkalla näin muutamat tuoreet hirvenjäljet ja myös tuoreet ahmanjäljet. Ahma oli jolkotellut jonkin matkaa mönkijäuraa ja kääntynyt itään. Uran varrella näin myös ukkometson, kaksi koppeloa ja koppelopoikueen yksi uros (k) kolme naarasta. Niiden liepeillä hiiripöllö pyyti lintuja, ilm. kuukkeleita.


Tullessani asemalle illalla nuori jänis lähti aseman alta karkuun, ja meni ilm. takaisin talon alle toisesta paikasta. Se oli vielä harmaa. TH

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?