Monday, August 24, 2015

Kolmatta linjaa / On the third line

 
Teimme lintujen pistelaskennan 3-linjalla, kuten on tehty jo parina vuonna kurssilaisten kanssa. Meitä oli 5 henkeä, Mikolan Aleksi, Sara Lankinen, Sini Salko, Leena Lehtisara ja minä. Lähdimme kuuden maissa aamulla liikkeelle.

Ilma oli kaunis ja vähätuulinen, päivällä +22 astetta, joten aamulla lintuja havaittiin mukavasti. Päivemmällä hiljeni, asemalla olimme klo 14.40.

Havaittuja lajeja pisteissä oli 25, mikä on ihan hyvä lukema tähän aikaan. Latvalammen pisteessä saatiin 11 lajia, mikä kamppailee jo kevään laskennan kanssa. Hetkeä aikaisemmin havaittiin virtavästäräkki, joka oli aikaisemmin varmaan myös pisteessä kuultavissa, mutta häipyi meidän tullessa paikalle. Virtavästäräkkiä ei ole muuten puiston alueella vielä tänä kesänä havaittu. Muita lajeja olivat mm. muuttohaukka, piekana, hiiripöllö, punarinta, peukaloinen, talitiainen, hömötiainen, iso- ja pikkukäpylintu... Pisteiden ulkopuolelta saatiin muutama laji lisää, mm. riekko 7 yks. parvi ja 3 metsoa, joista 2 vanhaa urosta. Kaikkiaan n. 30 lintulajia.

Vesi on edelleen korkealla ja vesiesteiden ylittäminen tuotti hieman vaikeuksia ilman kumppareita oleville, mutta väki teki matkaa hyvällä meiningillä. Matkan antiin oltiin tyytyväisiä. Hienoja tilanteita olivat virtavästin lisäksi mm. riekkoparven röpinä ympäriltämme, hiiripöllön syöksy saaliin kimppuun suoraan edessämme (ei tosin onnistunut) ja haukka- ja metsotilanteet. TH ym.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?