Tuesday, May 05, 2015

Isompia petoja / Bigger beasts

Toissapäivänä satoi lunta ja sitä tuli vielä eilenkin, sitä on nyt kepeissä 50-80 cm välillä tunturimaissa. Lämpötila oli nollan vaiheilla, mutta viime yönä pakastui muutamaan asteeseen ja tänään taas aurinko lämmitti puoleenkymmeneen asteeseen.

Eilen kävin rajan varressa katsomassa rajamiesten löytämiä hirvenraatoja, karhujen tappamia. Eka haaskalta (k) lähtikin kölkkäsemään iso, musta mörökölli. se häipyi tiheikköön.

Toisella raadolla oli petolintuja, nuorehko maakotka ja 3 merikotkaa (1 vanha, 2 nuorehkoa). Sieltäkin lähti karhu karkuun aamupäivällä, mutta sitä en nähnyt. Molemmat olivat 15-17 jälkien leveydeltään.

Vanhalla merikotkalla (k) oli jokin vamma vas. jalassaan. Se piti jalkaa erikoisessa asennossa ja puuhun istuutuminenkin piti tehdä ensin oikeaa jalkaa käyttäen. Kotka piti kuitenkin jöötä nuoremmille. Kotkilla ei ollut renkaita.

Koppelo oli käynyt jo kivensyönnissä jollain sulapaikalla, ehkä juurakolla.


Tänä aamuna kuulin muuttolinnuista rautiaisen, laulurastaan, järripeipon ja taivaanvuohen. Yöllä kuulin soidintavat hiiripöllön ja helmipöllön. Peippojakin lentää koko ajan koilliseen. asemalla niitä on ollut alun toista kymmentä, pari naarastakin. Tikat rummuttivat kovasti. TH                                                                          

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?