Thursday, March 12, 2015

Kuukkelin eväät / The food of Siberian Jay


Tuuli yltyi taas myrskyiseksi. Yöllä hieman pakastui, Savukoskella kuulemma 15 astetta. Asemalla oli kuitenkin aamulla vain -3.5 astetta ja päivän kuluessa päästiin asteen-pari plussalle.

Lyhyellä lumilinjalla oli keskimäärin 70 cm lunta, kun taas eilen pitkällä linjalla oli vain 56 cm. Alamaissa on vähemmän. Sorsatunturin maastoissa on kuulemma enemmän kuin täällä.

Ilves oli ollut taas liikkeellä ja tappanut poroja rajan pinnassa. Poromiehet seurasivat sitä, mutta jäljet menivät Venäjälle.

Pirunkurulla näin, kun kuukkelilta tipahti jotain. Huomasin sen myyrän puolikkaaksi. Jäin odottamaan ja kuukkeli tulikin hakemaan saaliinsa ja sain kuviakin tilanteesta. Oliko se tappanut metsämyyrän vai oliko myyrä ollut jemmassa puussa? Joka tapauksessa kuukkelit pyytävät myyriäkin, siitä on ollut luontopäiväkirjassakin juttua.

Ukkometsoja näin kaksi päivän mittaan, eilen pitkällä linjalla yhden. Naarasteeriä näin kaksi. Eilen aamulla 11.2.2015 näin asemalla kevään ensimmäisen viherpeipon täällä, koiraan. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?