Thursday, January 29, 2015

Vaarassa / Danger on the hill

Lunta satoi eilisen päivän aikana lisää 11 cm. Aamulla aseman mittakepissä oli 61 cm ja Smearilla 65 cm. Lyhyellä lumilinjalla tänään lumen keskisyvyys oli 62 cm ja eilen pitkällä linjalla 45 cm. Mutta nyt siis voisi pitkälle linjalle laittaa siis kymmenisen senttiä lisää. Eli tunturissa on siis enemmän lunta kuin alamaissa.

Pakkasta oli tänään alun toistakymmentä astetta ja oli lähes tyyntä. Pilviverho oli ohut ja paikoin sinitaivastakin näkyi, mutta ei aurinkoa.

Kotovaarassa on tykkyä enemmän kuin ilm. koskaan aikaisemmin minun aikana eli siis reiluun 30 vuoteen. Smear-aseman poroaidalle oli kaatunut mänty ja vaarassa oli aika monta katkennutta puuta ja oksaa. Vaarassa on myös mittausasema, joka uhkaa jäädä lumen ja katkeavien puiden alle. Riekoille tykky on taas hyvä asia, sillä koivunoksat taipuvat alas lumen painosta ja riekot pääsevät silmuihin ja urpuihin käsiksi.

P.S. Tarmo kertoi viime jaksolla eli toista viikkoa sitten löytäneensä Kuntasjokiseudusta kaksi tapettua koppeloa ja yhden ukkometson jäännökset, joissa oli vain paljon höyheniä ja sulkia. Haukankin hän näki kaukaa vilahdukselta ja ilm. se oli kanahaukka. Koppelot olivat ilm. haukan työtä, mutta ukkometso saattoi olla kotkan juttu. Liekö se nuori kanahaukka, jonka olen nähnyt 3 kertaa, oli asialla vai onko niitä useampikin? THLabels: ,


Comments:
Hyvä käännös :)
 
Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?