Sunday, January 11, 2015

Aurinko näkyvissä / The sun

Pakkaspäivä. Aamulla oli -22 astetta, mutta iltapäivällä jo -25, asemalla. Mitä lie alamaissa?

Aurinko paistoi jo 2.5 tuntia, mutta eipä vielä lämmittänyt. Itätuuli tuntui tunturien laessa hyytävältä.

Metsot tuntuivan olevan aamulla kiepissä, koska niitä ei näkynyt. Yksi karkasi Haaskakummussa kiepistä. Iltapäivällä niitä jo näkyi puiden latvoissa. Onko niin, että kovalla pakkasella linnut ovat korkealla puussa hakomassa, koska siellä on lauhempaa? Näin yhden metton kuusenlatvassa, toisen männyssä lähistöllä, yhden hakomassa männynlatvassa, jossa männyssä metto on nähty jo ainakin viime talvena muutamaan kertaan. Näin Hirvasjoen itäpuolella. Näin länsipuolella
2 metsoa männynlatvassa (k) ja toisessa paikassa lähekkäisissä männyissä 3+1 lintua latvoissa. Näistä yksi lintu oli viime kesän poikanen, mikä oli ensimmäinen tänä talvena tapaamani. On siis ainakin yksi poikanen selvinnyt lumisateista ja muusta näilläkin seuduilla.

Kiirunoita näin 2 urosta Sauoivanmuristalla. Näin poroja siellä ja päätin tarkastaa, olisiko siellä näitä siipiveikkoja kaivualueella ja oli. Kiirunat löytävät syötävää porojen kaivualueilta tunturissa ja näin porot ovat niille tärkeitä avustajia.

Poroja oli siellä täällä Värriötunturista Sauoivan maastoihin. Muutaman korpin ja ketunjäljenkin näin, mutta niistä ei ollut enempää taikaa.

Aseman yli lensi aamulla pikkukäpylintu pohjoiseen. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?