Thursday, December 04, 2014

Lumilinjapäivinä / Snow line days

Eilen kuljin pitkän lumilinjan. Lumisateista johtuen jälkiä oli vähän. Lunta oli parikymmentä senttiä. Lämpötila oli lähellä viittä pakkasastetta ja pilvistä ja sumuista oli.

Puolenkymmentä hirveä oli kulkenut edellisen yön aikana linjan yli. Kettu oli myös ollut liikkeellä ja jänis.

Teeriä näin toistakymmentä Nuortinahossa.

Koppelo hakoi lähes aseman pihalla. Se ei ollut lumilinjalla.

Tänään kävin tunturin lumilinjan kirkkaammassa säässä. Lunta oli tullut lisää vuorokauden aikana lähes 10 senttiä, siten linjalla oli lunta kolmisenkymmentä senttiä. Pakkasta oli hieman enemmän kuin eilen, mutta tuulta ei tänäänkään ollut. Hirvipari ja muutama riekko, näätä olivat kulkeneet linjan yli. Yhden riekon näinkin.

Katsellessani Ykkösen rinteeltä etelään, huomasin mustan pisteen Kakkosen ylärinteellä (k) vajaan kilometrin päässä. Metsohan siellä istuskeli, kertoi kamera teleobjektiivin läpi.

Linjan jälkeen kävin tutkimassa lintuja. Niitä oli kaikkiaan kolme. Nousin sitten Kakkosen lakeen ja tutkin eri puolilta, näkyisikö muita. Haaskakummusta löytyi 5 yks. parvi puolentoista kilometrin päästä. Sumu esti jonkin verran tutkimista ja kiikarin poisjäänti, mutta kamerallakin löytyi.

Lähempänä asemaa hoksasin vielä koppelon hakomassa männyssä. Tämä oli asemalta etelään muutama sata metriä.

Vielä näin riekon ennen asemaa ja myöhemmin Kotovaarassa oli 3 yks. parvi.

Tarmo ja Oili olivat nähneet kymmeniä teeriä tienvarrella matkallaan töihin ja Ainikuusikossa istui hiiripöllö kuusen latvassa. Heidän kotonaan Saijalla ruokintapaikalla on käynyt jo monta viikkoa naaras järripeippo, muiden muassa. TH ym.Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?