Saturday, December 13, 2014

Kaamosvaloissa / In the light of polar night

Pilvisen aamun jälkeen näkyi vähän kirkastakin, etupäässä puolenpäivän jälkeen. Pakkasta oli 3-4 astetta ja oli aika tyyntä.

Aurinko ei enää nouse päivittäin. 11.12.2014 klo 12.14 jälkeen se nousee Värriötunturissa 1.1.2015 klo 11.50. Sallassa päivän pituus on vielä vähän päälle 2 tuntia.

Koppelot olivat aamulla samoissa puissa, mihin ne eilen jäivät, nukuttuaan yön oksilla.

Metsoja näin tänään Haaskakummussa 1+4+1+2, Tuntsajokivarressa yhden ja väliojan itäpuolella yhden, siis koiraita. Lisäksi Vedenjakajan itäpuolella lähti koppelo männystä.

Haaskakummussa näin nuoren kanahaukan lentävän kohti hakovaa metsoparia (k) kahden maissa. Kuului kahahdus ja näin haukan istuvan männyn latvaan (k). Metsot siis karkasivat nähdessään haukan, mutta se ei yrittänytkään iskeä niihin. Vähän aikaa istuttuaan haukkakin lähti.

Ilmeisesti nuorelle haukalle - en saanut selvää sukupuolesta - kaksi vierekkäisissä puissa olevaa ukkometsoa oli liian pelottava näky. Vanha naaraskanahaukka kyllä tappaa ukkometson.

Teeriä (k) näin lopulle kymmenen eri puolilla ja yhden riekon Haaskakummussa. Riekkoja siellä oli puolenkymmentä jäljistä päätellen.

Tuntsajokivarressa lenteli korppeja siellä täällä (k)
 ja istuivat puissakin. Varmaankin jossain on haaska, mutta en saanut selvää suunnasta. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?