Tuesday, September 23, 2014

Lumikuuroja / Snowfalls

Pakkanen jatkui. Iltayöstä oli käynyt jälleen -12.5 asteessa, mutta sitten meni pilveen ja alkoi lämmetä. Aamuvarhaisella Yli-Nuortilla oli enää -3 astetta.

Kyörteislampi oli lähes kokonaan jäässä, enemmän kuin eilenaamuna. Myös Loitsanlampi oli osaksi jäässä. sen sijaan Ainijärvessä ja Kuutsjärvessä oli vain rantavesissä jäätä. Monet tunturinhuiput olivat vielä valkeita lumesta, mitä toissapäivänä satoi.

Päivä oli suurimmaksi osaksi pilvinen. Iltapäivällä tuli lumikuuroja ja väliin paistoi aurinko. Lämpötila nousi +1-2 asteeseen eilisen tapaan.

B-linjalla oli enemmän lintuja kuin A-linjalla, mikä on tavallista. 15 teertä ja 15 riekkoa, mikä on aika hyvä lukema. Metsot kuitenkin puuttuivat, mikä ei ole tavallista eikä hyvä lukema. Metsänhakkuut ja metsästyskin vaikuttavat tällä lailla.

Metsoja näin aamulla ja illalla Värriön puistossa, kuten eilenkin. Eilen kaksi ukkometsoa ja tänään 3 koppeloa ja kaksi urosta, joista toinen näytti tämänkesäiseltä.

Ampuhaukan näin Ainikuusikon hakkuuaukealla ja toisen, naaraan Maskaselän tiellä. Käveli tiellä ja hyppäsi männyntärriin. Muita lintuja västäräkki Ainijärvellä, palokärki, lapinharakka, hiiripöllö, 2 varista, niittykirvisiä, pajusirkku, vihervarpusia.

Ylivuotinen hirvipari ylitti tien aamuvarhaisella Kuivahaaranselän kohdalla. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?