Saturday, September 06, 2014

Aseman linjalla / On the game line

Kiersimme Tarmon kanssa puoliksi aseman lintulinjan. Havaintoja tuli mukavasti. Ne keskittyivät loppupäähän. Ukkometsoja nähtiin 4, joista kaksi oli Lintukurulla porukassa, jossa oli lisäksi 3 koppeloa. Lintukurun paikasta 200-300 m päässä on keväinen soidinpaikka, joten on voinut olla soidintoimintaa siellä. Lintukurun eteläpäässä oli ukkometso, joka ei kuulunut porukkaan ja pohjoispäässä koppelo, joka mahd. myöskään ei kuulunut tuohon sakkiin. Jyppyrävaaran eteläpuolella oli yksinäinen koppelo. Siis kaikkiaan 4 ukkometsoa ja 4-5 koppeloa.

Nuorttiaavan länsipäässä karkasi yksinäinen akkateeri koivikosta ja aavan itäosassa vaivaisenvarvikosta hyppäsi siivilleen 7 teeren poikue. Niistä 4 n. puolet oli koiraita ja puolet naaraita.

Lammikolla, missä aikaisemmin oli taveja ja sinisorsia, oli nyt 2 tavia (k) ja yksi sinisorsa (k). Luultavasti siellä oli heinikon kätköissä niitä enemmänkin.

Pohjansirkkuja laskin päivän mittaan 20 , lapinsirkkuja kuulin ainakin yhden. Isolepinkäinen päivysti Nuorttiaavalla ja nuori käpytikka (k) tuli katselemaan eteläpuolella. Käpytikkoja kuulin kyllä muitakin.

Kuutsjärven maisemissa näin aamulla ja päivällä peukaloisen ja sinirinnan. Mönkijäreitiltä lammikolta lähti virtavästäräkki, luult. sama kuin eilen Kuutsjärvellä.

Linjalla Nuorttiaavan länsipään koivikossa kettu pakeni n. kymmenen metrin päästä. Valkoinen hännänpää vilahti kun kettua vietiin. TH, TK

P.S. Metsä- ja niittykirvisiä oli myös maisemissa. Tukholman yliopiston kurssilaiset näkivät tunturissa ilm. maakotkan.

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?