Thursday, August 21, 2014

Syyslinjalla / Autumn line


Metsäopiskelijat ovat taas Pohjois-Suomen kurssillaan miehittäneet aseman. Tänään käytiin 6 yks. ryhmän kanssa linturetki itäpuolelle. Tarkoitus oli suorittaa pistelaskenta yhdellä reitillä, jolla lasketaan alkukesästä.

Sää vaikutti aamukuuden maissa epävarmuutta puseroon, sumuinen ja märkä eilisen kovien sateiden jälkeen. Lämpöasteita kuusi ja odotettavissa sadettakin.  Yllättävästi lintuja kuitenkin alkoi löytyä eikä sadettakaan sitten tullut. Myös tuuli oli heikkoa. Päivemmällä vähän kirkastui ja lämpeni n. kymmeneen asteeseen.

Lintuja oli mukavasti, jopa 8 eri lajia parhaassa pisteessä, lähes kuin keväällä. Rastaita, kuukkeleita, tiaisia, pajulintuja, kirvisiä, sirkkuja, käpylintuja jne. Pisteiden ulkopuolelta löytyi hippiäinen ja peukaloinen. Pulkkatunturin lounaispuolella porukkaa tuli ihmettelemään ja piippailemaan sinipyrstö (k).

Aleksi näki matkallaan Kynsivaaran itäpuolelle hiiripöllön ja pohjansirkkuja. Myös Samuli Haapalainen kuuli edellisillan saunareissulla ilm. hiiripöllön. TH, Leena Hintsanen, Samuli Haapalainen, Tuomas Vuorinen, Iikka Haikarainen, Kalle Greis, Joni Saunaluoma. Kuvat sinip. TH, muut Leena HintsanenLabels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?