Friday, June 06, 2014

Kesän korvalla / Summer beginning

Kemijärvi on täyttynyt vedellä, jopa ihan reilusti. Kemin latvalla sen sijaan vedenpinta on pudonnut kovasti ja ollaan lähellä normaalikorkeutta. Jotkut oja ja jokihaarat olivat kuitenkin jopa hieman tulvassa.

Lattunan-Lipakan alueella Kemijoessa uiskenteli sinisorsakoiras ja allikoiras. Kaksi pikkusirkkua oli tullut alueelle laulamaan sitten viime näkemän 29.5.

Yli-Nuortissa olivat jo rentukat kukassa 5.6. ja jopa ensimmäiset kullerot, Puolivälinjängällä muutama hillankukka. On pitänyt aika lämmintä viime päivinä, jopa yli 20 astetta. Myös vettä on sadellut, joten kasvit heräävät. Koivu kukkii niin, että Kuutsjärven rantavesi kellersi siitepölystä.

Ainijärven rivitalon ikkunaan oli lentänyt akkateeri. Aikaisemmin vuosi-pari sitten siihen törmäsi urospyy, rikkoen ensimmäisen lasin ja menettäen henkensä. Nyt siis samaan ikkunaan seuraavaan ruutuun törmäsi teeri myös menettäen henkensä. Vielä siinä on kolmas ruutu, mutta pitäisi varmaan laittaa verhot sisälle, ettei enää tulisi törmäystä ja alkaisi lämmöt karata.

Ainijärvessä näkyi 3 mustalintua ja kymmeniä tukkasotkia ja telkkiä, mutta muuta mainittavampaa en huomannut.

Linjanpurkaja Jouni Puljula oli tyttärensä kanssa 2.6. paikkeilla illalla kiikaroinut Ainijärvelle. Itäpään jängältä oli okulaariin osunut karhu. Koulutyttökin oli päässyt näkemään ensimmäisen karhunsa luonnossa.

Kuutsjärven rannassa olivat kesätyöntekijä Aleksi Mikola ja Tarmo nähneet virtavästäräkin 3-5.6. 5.6. minäkin näin ilm. saman linnun, joka lähti toisen puolen rannasta ottaen korkeutta ja häipyen etelää kohti. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?