Tuesday, June 10, 2014

Ainijärvenaavalla / At Ainijärvenaapa bog


Tänään pidin taas maastovapaapäivän SMEAR-päivystyksestä, tällä kertaa aamun retkikohteena oli luonnonpuiston ulkopuolella sijaitseva Ainijärvenaapa. Keli oli mukavan raikas, aamulla kävellessä ei tullut kuuma ja aurinkokin oli pilvessä. Kävelymatkaa piristivät polun vieressä ruokaillut taviokuurna ja polun yli lentänyt pohjantikkanaaras, josta tuli muutama melko kaukaa otettu kuvakin.
 

Juuri ennen puistosta poistumista lauleli Ylä-Nuortin reunasuolla pikkusirkku, jota en oikein saanut näkyviin. Takaisin tullessa myöhemmin aamupäivällä sama lintu lauleli yhä samalla alueella, ja tuli myös ikuistetuksi klassiseen tyyliin, laulamassa puun latvassa.Ennen Ainijärvelle ehtimistä näin vielä riekkokoiraan, ja Ainijärven koilliskulmaan päästyäni kuului toinen käkättelemässä kauempana. Ainijärvellä oli muutamia telkkiä, pari tavikoirasta, tukkasotkapari sekä kuvan laulujoutsen, liekö sen puoliso jossain hautomassa? Järven yli kuului pohjoisrannalta laulava pohjansirkku, jota en paikalle kierrettyäni kuitenkaan enää havainnut uudestaan. Näkymää Ainijärvenaavalta, takana itse Ainijärvi. Suon avoimemmalla osalla soidinteli liroja ja taivaanvuohia sekä keltavästäräkkejä, tyypillistä lajistoa siis. Suon puustoisemmilla osilla on kuulemma aiempina vuosina ollut pikkusirkkuja, mutta nyt en löytänyt yhtäkään, joten Nuortin varren lintu jäi päivän ainoaksi.

Takaisin asemalle kävellessä meinasi jo tulla lämmin, kun aurinkokin tuli esiin pilviverhon takaa. Tällä kertaa matkaa piristi ruokaa nokkiinsa kerännyt puukiipijäpari, niillä on varmaan poikaset pesässä jossain.

Illalla ennen saunaa kuului vielä aseman pihaan taviokuurnan laulua Kotovaaralta päin, mukavaa kun niitä havaitsee päivittäin.

Aleksi Mikola (tästä lähtien AM)Labels: , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?