Friday, June 27, 2014

Ainijärvellä / On the lake Ainijarvi

Laskin vesilintuja Ainijärveltä ja lähistöltä. Ainijärvessä oli lähes sata vesilintua, enimmäkseen tukkasotkia. Oli myös telkkiä, taveja ja sinisorsia, uivelo ja allikin sekä myöhemmin yksinäinen joutsen. Yksi sinisorsapoikue 4 poik., yksi tavipoikue 3 poik. ja telkkäpoikue 2 poik. Järven pohjoispuolella katselivat lapinharakan poikaset lähtövalmiin näköisinä korkealla kuusessa.

Ainiojan varrella lähellä kulleroniittyä lauleli hernekerttu. Se lauloi erikoisesti, pikkukäpylinnun tapaan. Alussa se kuitenkin hieman kitisi normaaliin tapaan.

Järven länsipäähän oli kerääntynyt runsaasti sinilevää. Laguunissa sitä oli kuin vihertävää maalia veden pinnalla.


Vartion pihapuissa kähisivät hiiripöllön poikaset. Niitä näimme kaksi, kun Aleksi paikalle tultuaan huomasi toisenkin. Punakylkirastas oli erittäin vihainen emo-hiiripöllölle, joka tuli hetkeksi istumaan kuusenlatvaan. Rastas syöksyili koko ajan pöllön kimppuun. Sillä oli pesä koivun tyvellä 4 munineen ja sitä piti puolustaa.

Puoli kolmen aikaan näin ketun Kyörteslammen seudussa. Se meni tien yli samoin kuin ed. kerrallakin, nyt vain muutama sata metriä idempää. Jossain pohjoispuolen multamailla sillä on pesäluolansa, mutta antaahan pesiä rauhassa. TH

Labels: , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?