Thursday, May 29, 2014

Petoja saalistamassa / Beasts hunting

Ainijärvellä ent. vartion pihapiirissä näin urosriekon istuvan puukasalla puoli kolmen maissa. Mentyäni lähemmäs huomasin sen katselevan taivaalla (k). Vähän ajan päästä hiiripöllö lensi yli ja istahti kuusenlatvaan vajaan sadan metrin päähän. Käytin tilaisuutta hyväkseni ja lähestyin riekkoa ja sainkin siitä lähikuvia.

Hiiripöllö istuskeli kuusessa päätä pyöritellen. Selvästi sillä oli saalistus mielessä, mutta luultavasti sillä oli joku muu saalis mielessä kuin riekko. Johonkin suuntaan se sitten häipyi.

Riekko muuten on asustellut vartion pihapiirissä viime aikoina. Linjanpurkajat, jotka ovat asustelleet siellä, kertoivat se päkätelleen ja istuskelleen milloin katolla milloin muualla.

Kyöteslammen luona meni kettu tien yli. Pysäytin auton sillä kohdalla, vaikka ajattelinkin ketun painelevan kaukana kovaa kyytiä karkuun. Mutta mitä, kettu katselikin vanhan puunkuljetustien laidalla minua n. 30 m päässä. Sitten se siirtyi toiselle puolen tietä katselemaan. Lopulta se lähti köpöttelemään metsään.

Kuvista näkee, että kettu oli naaras - tissit näkyvät. Sen oli pitänyt lähteä hankkimaan sapuskaa itselleen jo iltapäivästä, puoli neljän aikaan tai aikaisemmin. Tämä oli tuntematon kettu ulkonäöstä päätellen. Karva oli alkanut lähteä vasta peräpäästä.

Kyörteslammessa uiskenteli 10 mustalintua. Tarmo oli nähnyt ne jo eilen 28.5.  TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?