Sunday, January 12, 2014

Satakunta lintua / About one hundred birds

Tänään oli hieman lauhempaa, vain -34 astetta Nuorttiaavalla ja asemalla kahdenkymmenen paikkeilla. Oli vähän pilvenhäkkärää, mutta muuten kirkasta.

Nuorttiaavalla tuli lintuparvi idästä päin kuin pallo ja istahti koivuihin. Osoittautuivat teeriksi. Vähän ajan päästä ne aivan yht'äkkiä pörähtivät taas lentoon ja jatkoivat luoteen suuntaan. Arvioin niitä olleen n. 65 yks., mutta muutin sitten arviotani 50-60 yksilöön. Ei olisi kannattanut, laskin kuvista teeriä olleen 65 yksilöä.

Pari yksinäistä teertä näin päivän mittaan, tosin nuori uros oli kiepissä ukkometsoparven luona. Metsot hakoivat männyissä Haaskakummussa ja niitä oli 7. Hirvaskankaalta löysin kaksi yksinäistä koppeloa, tai en enempää nähnyt. Sauojan koillispuolella oli toinen 7 ukkometson parvi. Hauhonjängän laiteilla sattui silmiin 2+1 urosmetsoa, ainakin yksi nuori lintu.

Riekkoja näin nyt 10 kappaletta Ykkösen pohjoispuolen tunturikoivikossa paikalla, missä eilen oli jälkiä ja yksi näköhavainto.

Kaikkiaan siis kanalintuja ennätykselliset 96 näköhavaintoa ja vielä tuoreita jälkiä. Voidaan sanoa, että satakunta yksilöä tuli havaittua.

Vielä näin maakotkaparin lähtevän lentoon Hauhonjängältä iltapäivällä. Poronraatohan siellä oli, ketarat suorana polanteella. Raato oli vielä sula. Mitään pedonjälkiä en nähnyt, paitsi kotkien. Pari reikää oli kyljessä v. 2001 hirvaalla. Vaikea uskoa, että kuolinsyy olisi muu kuin suurpedon aiheuttama.

Niin, näädänjälkiäkin on näkynyt molempina päivinä. Myös kettua, jänistä, oravaa ja muutama hirvikin on jäljistä päätellen ollut liikkeellä puiston itäosissa. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?