Wednesday, December 18, 2013

Riekkoja riittää / Willow Grouses

Pitkällä lumilinjalla oli lunta n. 45 cm. Pakkasta tänään kymmenen astetta ja heikkoa tuulta, puolipilvistä. Kuu näkyi aamulla ennen 9. ja taas illalla 4. jälkeen.

Linjan yli oli mennyt pohjoiseen 3 + 1 hirveä viime yönä tai ed. yönä linjan länsipuolessa. Loppupäässä oli myös tuore näädänjälki, sekin pohjoiseen.

Riekot ovat lisääntyneet, ainakin kesällä. Tunturissa oli 5 porukka, joista näin 2. Yli-Nuortilla oli 6 porukka. Pitkälläjängällä 7 yks. parvi. Kotovaarassa 4 yks. parvi + muita jälkiä. Ykkösen pohjoisrinteellä oli lisäksi jäljet n. 14 yks. parvesta. Avokieppejä löysin samalta paikalta 14 ja niissä oli kaikissa kovasti paskaa. Siis oltu varmaan yötä. Kaikkiaan näköhavainnot 19 linnusta ja lisäksi jäljet 17 linnusta + muutama lisäjälki.

Teeriä näin linjan länsipäässä n. 20 yks. parven puissa ja Ainijärvellä lähti maasta 7-8 yks. parvi.

Kotovaarassa lähti koppelo hakomasta ja vähän matkan päässä oli ukkometson hakomisjäljet. Eilisiä poikametsoja ei enää näkynyt Nuorttiaavan laidalla.

Myyränjälkiä on näkynyt kohtalaisesti, mutta pöllöjä ei ole näkynyt. Kerkesin jo ihmetelläkin asiaa, mutta tänään sitten sattui silmiin hiiripöllö veräjän länsipuolella, siis Ykkösen NW-puolella. Se istuskeli tapansa mukaan kuusen latvassa, kello 12. aikaan.

Poromies kertoi nähneensä hirven Pommituskukkuloilla ja jäljissä myös vasan paskoja. Siis eri hirviä kuin minun jäljillä. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?