Wednesday, July 03, 2013

Poikasia / Youngs

Lämmin sää jatkuu. Tänään oli parikymmentä astetta ja navakka tuuli leyhytteli mukavasti ajaen samalla itikoita pakoon. Illalla kuuroili sadetta.

Vihervarpusen poikaset männyssä alkoivat tehdä jo lähtöä. Yksi istui jo oksallakin, mutta palasi takaisin pesään. Viimeistään ylihuomenna pesä on tyhjä. Tosin sinne asti en ole tilannetta seuraamassa (lomalle huomenna).

Kotovaaran itäpuolella oli leppälintupoikue, punapyrstöjä vaihteeksi. Naaras oli aika erikoisen värinen (k), muistuttaen koirasta.

Siellä näin myös kaksi lapintiaista, olevinaan aikuisia (k). Äänet olivat jo aivan oikeita ja näyttivätkin aikuisilta. Tarkempi tutkiminen osoitti niiden olevan tämän kesän poikasia. Emoja en nähnyt, mutta en kovin kauaa seurannutkaan.

Kotovaaran lounaispuolella lapintiaisella ovat vielä pienet poikaset pöntössä. Epätavallisen myöhäinen pesintä. Liekö uusintapesye, ensimmäisen epäonnistuttua? Koiras on renkaallinen ja meidän ruokintapaikan lintuja. Varmaan myös naaraskin, ei ole mitenkään arka. Koiras toi pesässä olevalle naaraalle toukkalastin (k), jotka näyttävät maistuvan muillekin lajeille kuin sinipyrstölle. Tunturimittarin toukkia on nyt erityisesti mustikkavarvustossa.

Linnut laulavat vielä. Käki kukkuu, laulurastas, rautiainen, järripeippo, leppälintu ja pajulintu ainakin ovat vielä äänessä. Parin viikon sisällä pitäisi hiljetä. TH


Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?