Sunday, April 07, 2013

Kukonlaulun aikaan / At the time of knocking cock

Aamulla oli kymmenkunta astetta pakkasta, alamaissa lähellä 30. Nuorttiaavan mittari näytti -27, mutta se on voinut olla jonain muunakin yönä. Todennäköisesti kuitenkin viime yönä, koska Naruskalla mitattiin saman verran. Aurinko paistoi eikä tuulta juuri tuntunut. Päivällä lämpötila kohosi -4-5 asteeseen.

Hieno sää sai metsot laulamaan. Hirvaskankaalla nakutteli rohkea metso, joka päästi kelkan muutaman metrin päähän. Ei nyt päälle tullut, mutta ei paljoa väistänytkään. Kolme lähistöllä ollutta koppeloa innostivat sitä varmaan. Sama metso on muuten ollut aikaisemminkin lähistöllä, mutta jostain syystä viime aikoina en ole sitä tunnistanut. Paikalla oli vielä toinenkin uros, mutta se oli varmaan nuori. Kauempana oli soidinjälkiä, mutta lintua en nähnyt enkä alkanut etsimäänkään.

Pommituskukkuloilla oli myös vedetty siipeä, mutta vähemmän. Paikalta lähti kaksi metsoa.

Aseman savupiipulla kävi tänään isokäpylintupari. Ne napsivat siitä kivenmuruja. Niillä on varmaan pesintä käynnissä jonkin matkan päässä.

Talitiainenkin kuului vielä olevan aseman pihapiirissä, vaikka sitä ei väliin näkynytkään. Myös Ainijärvellä tilskutti talitintti.

Kuntasjoen alkupäästä kuului tilhen ääntä iltapäivällä. Kuusi tilheä oli jokirannassa ilmeisesti koskikorentoja pyydystämässä.

Jänishäkin päässä olevaan linnunpönttöön muodostuu usein erikoisia lumipaakkuja. Kuvassa tämänvuotinen. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?