Thursday, April 04, 2013

Kevät on myöhässä / The spring is late

Viime viikolla keskiviikkona näimme maakotkaparin kaartelevan Ainikuusikon yllä. Syykin selvisi - Tapani löysi torstaina poronraadon polanteen varrelta. Ilves oli tappanut vaatimen. Tarmo löysi myöhemmin pari muuta raatoa rajan pinnasta.

Viime torstaiaamuna näin myös puukiipijän aamuvarhaisella aseman pihapuissa.

Melko kylmää on pitänyt viime aikoina. Kevään tulo on pari viikkoa myöhässä. Ilmat ovat olleet kauniita, mutta kovat tuulet ovat vaivanneet monena päivänä. Pakkasta on ollut Yli-Nuortilla jopa yli 30 asteen yöllä tässä huhtikuun puolellakin. Lunta on reilusti 80 senttiä.

Muuttolintuja on toistaiseksi tullut aika vähän Itä-Lappiin. Pulmuset ja joutsenet ovat toistaiseksi aika vähissä. Pulmusia on tullut, mutta kylmä sää on jarruttanut isompien parvien tuloa. Sulapaikkoja on vähän, mutta ainakin yksi joutsen on nähty Joutsijärvellä. Liekö varsinainen muuttaja, vai jostain siirtynyt talvehtija.

Ensimmäisen viherpeipon asemalla näki Tarmo 2.4. Kylissähän niitä tietenkin on.

Aamun työmatkalla näin kaksi riekkoparia. Toinen paritsa oli puissa ruokailemassa, kuten keväällä on tapana. Yli-Nuortin jälkeen ukkoteeri hyppäsi kiepistä kelkkaa karkuun. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?