Thursday, April 11, 2013

Lentokelissä / Flyable weather

Kaunis sää jatkui, tuuleskeli jonkin verran. Kumpupilviä näkyi jonkin verran. Yön alin oli -5.5 astetta ja päivällä kolme astetta plussalla. Todella kirkasta oli.

Tunturin lumilinjan päästä löysin poronraadon. Se oli kuollut pari viikkoa sitten ja ilm. ahma oli käynyt kiinni. Ahma oli silloin tehnyt muitakin tekosia lähialueella. Korpit ja kuukkelit hyödynsivät haaskaa.

Eilen poromiehet saivat tapettua ison ilveksen rajan pinnasta. Siihen oli erikoislupa, mutta kauan kesti pyytää.

Kaksi koppeloa näin Kuntasjokivarren polanteen varrella. Tapani näki verijäljet Ainijärven polanteen varrella. Paikalla oli poronkarvoja ja siivenjälkiä. Muuta ei näkynyt. Asiasta ilmoitettiin poromiehille.

Ainikuusikon polanteen varrelta lähti pulmuspari lentoon iltapäivällä, myös riekko ja teeri nähtiin lähistöllä. Palatessamme siltatarvikekuorman kanssa näimme lentokoneen Ainikuusikon yläpuolella klo 16.57 matkalla luoteeseen.  Otin kuvia pitkällä putkella jossain kymmenessä kilometrissä lentävästä koneesta.

Asemalla tutkimme asiaa tietokoneen avulla. Selvisi, että kone kuului venäläiselle AirBridgeCargo Airlinesille, rahtifirmalle. Tämä Boeing 747 Jumbo rahtikone lensi vielä klo 23.48. Kanadan Ontarion yläpuolella. Kone oli lähtenyt Moskovasta ja kohtapuoliin oli laskeutumassa Chicagoon n. 8000 km lennon päätteeksi. TH, TT

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?