Saturday, March 23, 2013

Rajaseudulla / By the boarder

Pilvinen ja hieman lumisateinen päivä. Pakkasta viiden asteen molemmin puolin.

Ukkometso hakoili Vedenjakajan itäpuolen lakimetsässä aamupäivällä. Pulkan koillispuolella oli toinen kahden ukkoteeren lisäksi. Männikkö-koivikkoisessa lakimetsässä nekin, joten ei kaikki metsot ole kankaille siirtyneet tai jääneet.

Pirunkurun eteläpuolella huomasin reiän lumessa, mutta liian myöhään. Ajoin ilm. metson kiepin yli, mutta mitään ei tapahtunut. Menin katsomaan hangesta hieman vielä näkyvälle reiälle. Sieltä näkyi hieman mustaa ja aloin koskettaa kädellä reikää tutkiakseni mitä siellä on. Silloin pölähti. Ukkometso sinkoutui ilmojen tielle. Muutaman kymmenen metrin päässä se laskeutui männynkänkkyrän latvaan Komea lintu.

Papuhaaroilla näyttää olevan vähän hirviä tänä talvena. Kova metsästys Itä-Lapissa näkyy. Alueen eteläosassa oli kuitenkin tuoreita jälkiä, ja vaadin vasoineen sekä toinen naaras löytyi porukassa. Vaadin ei päästänyt toista naarasta vasan lähelle, vaan ajoi sen monta kertaa pois. Liekö aikaisempi jälkeläinen vai ulkopuolinen hirvi.

Ovatko ahmat loppuneet, koska pitkään aikaan ei ole jälkiä näkynyt? Ei muuten näkynyt ilveksenkään jälkiä. Korppeja oli silti ilmassa rajan varressa.Kotkakurunojalla oli sentään tuoreet minkinjäljet molempiin suuntiin. TH

Labels: , , ,


Comments:
Hienoja kuvia!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?