Sunday, February 24, 2013

Suvesi / Warmer

Iltayöstä oli selkeää. Kuu loisti lähes täytenä ja revontuliakin yritti, mutta laimeiksi jäivät ainakin illalla.

Aamun tullen oltiin jälleen pilvessä ja hieman lumisadettakin näytti. Suvesi eli lämpeni niin, että Nuorttiaavan mittarissa oli puolenpäivän jälkeen +2.5. Asemalla jäätiin puoleentoista asteeseen. Mutta hyvin keväisen oloinen oli sää. Lumet ovat pudonneet puista paikoin kokonaan navakassa tuulessa.

Viittä vaille kymmenen aamulla aseman yli länttä kohti lensi yksinäinen tilhi. Tiu tau ei äännellyt, mutta muodosta ja lentotyylistä päättelin tilheksi. Kuutsjärven rantamilla on muuten vielä punaisia pihlajanmarjoja. Löytävätköhän syöjät niitä, ennen kuin happanevat.

Orava kävi aamulla läskillä, kuukkelien ja tiaisten tavoin. Sitten se puitteli männyn latvassa olevaan pesäänsä päiväunille.

Tunturin laesta lähti viiden valkean kanalinnun parvi tuulta päin. En ennättänyt nähdä silmiä, mutta luulen niiden olleen riekkoja. Kiirunatkin olisivat voineet tulla etsimään syötävää porojen kaivamalle paljakalle.

Ykkösen lounaispuolella lähti samanlainen parvi koivuista, siis riekkoja.

Puolivälinjängän pohjoispuolella pakeni jänis makuulta. Pariin kertaan se jäi katselemaan, luottaen suojaväriinsä. Sitten se luikki siihen suuntaan, mistä oli lähtenyt. Selvästi silläkin oli tapa tehdä kierros, niin kuin jäniksillä yleensä.
Pitkänjängän koillispuolen sekametsässä hoksasin ukkometson ruokailemassa männyn latvassa. Se oli ripotelut aika lailla neulasia puun tyvelle. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?