Thursday, February 07, 2013

Metsojen iltapäivä / The afternoon of Capercaillies

Työmatkalla näkyi muutama teeriparvi ja pari pyytä, meikäläiseen tapaan ja närhi Martilta pohjoiseen. Teeriparvissa oli 5-15 lintua, kaikkiaan lopulle 30. Auton mittari näytti -18-19 astetta.

Tarmo kertoi nähneensä tunturissa kaksi metsoa Kakkosen rinteellä, vajaan kilometrin päästä lyhyttä lumilinjaa tehdessään. Lähdin tarkastamaan tilannetta.

Metsoja löytyi kolme. Yksi oli vajaan kahden vuoden ikäinen, toinen melko vanha, komea yksilö ja kolmas jäi tutkimatta. Linnut hakoilivat iltapäivän kirkastuvassa valossa matalissa metsänrajan männyissä, kuten tähän aikaan niillä on tapana. Tykkylunta puissa oli niin, että lintujen piti ensin potkia lumet pois, jotta pääsivät "nokiksi" meheviin neulasiin.


Metsot pitivät ympäristöään tarkasti silmällä. Korpin ääni kaukaisuudessa sai ne kuulostelemaan tilannetta kaula suorana. Ohilentänyt yli sadan linnun urpiaisparvi myös aiheutti katseen kääntymisen. Kuvassa olevat tummat, kuin pölyhiukkaset kameran kennon pinnalla ovat terävyysalueen ulkopuolella lentäviä urpiaisia. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?