Friday, January 18, 2013

Elämää sydäntalvessa / Life in the middle of the winter

Viime päivinä on ollut erilaisia kiireitä, niin että luontopäivän kirjoitukset ovat jääneet vähiin. Tässä kuitenkin muutamia kuvia ja juttuakin useilta päiviltä. Sunnuntaina 13.1. näin oravan Rakitsan itäpuolella kuusessa ruokailemassa, 8 naarasteeren parven samoilla seuduin, 9 yks. riekkoparven Sauojan latvoilla, metson Vedenjakajalla japuiston eteläpuolen muristamailla 3+4 yks. metsoparvet. Metsot yhtyivät yhdeksi parveksi.

Tiistaina 15.1. oli Vedenjakajalla 3+1 ukkometsoa. Kolmen porukassa oli arka poikametso, minkä näin kerran aikaisemmin. Tunnen sen arkuudesta. Tietysti varma en voi olla, mutta todennäköisesti kysymyksessä on sama lintu. Petäjärinteellä oli kaksi yksinäistä vanhaa urosta.

Lumilinjalla oli reilun puoli metriä lunta 16.1. Viime aikoina on satanut vain vähän lunta. Pommituskukkuloilla oli ukkometso pyrstö pystyssä korkealla männyssä. Se ei kuitenkaan ollut häirikkömetso, niin ainakin päättelin sen ulkonäöstä ja arkuudesta. Metso karkasi 50-60 m päästä.

Säät ovat olleet aika pilvisiä ja pakkasta 5-10 astetta. 15-16.1. oli reilummin pakkasta ja aurinkokin paistoi kirkkaasti ja matalalta. Pakkasta oli alimmillaan vajaa 30 astetta alamaissa. Ylämaissa alkoi samoihin aikoihin tuulla 15 asteen pakkasissa ja kylmää kesti 18.1. asti. Ehkäpä talven kylmimmät ilmat. Sitten lauhtui 10 asteeseen, mutta tuuli jäi. THLabels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?