Tuesday, November 20, 2012

Ongelmia / Problems

Urpiaisia näkee vielä. Tänään näin 3 parvea, joista suurimmassa Saun länsipuolella satakunta yksilöä.

Metsoja näin 4. Hirvaskankaalla oli ukkometso ja koppelo (ilm.). Väliojan ja Pikku Saun välillä näin 2 urosta.

Riekkoja pörähti lentoon n. 11 yks. parvi Tuntsajokivarressa. Sitten näin 2+2+1 eli yht. 17 yks.

Seuraillessani ahman jälkiä, arvioin väärin vedensyvyyden sulassa jänkäojassa ja kelkka jäi kiinni. Vedensyvyys oli yli puoli metriä, mutta kelkka ei mennyt pohjaan vaan jäi suksien varaan (k). Jumalan kiitos siitä kirveen ja lapion kanssa selvittiin, ja jäi kymmenen kilometrin hiihto iltahämärissä asemalle tekemättä.

Ahma muuten kaiveli pari kertaa kätköjään, mutta muuta se ei tehnyt. Jäljen leveys 12 cm.
Asemalla kärppä oli poisollessani asettunut taloksi ja löytyi keittiön roskista penkomasta. Kissan poisollessahan hiiret hyppii pöydillä, mutta meillä näköjään koiran poisollessa kärppä hyppii pöydillä. Mukaviahan tällaiset ruokavieraat ovat, mutta ongelma niistä tulee, kun ne siirtyvät asuintiloihin.

Tänään oli n. 7 astetta pakkasta, tuuleskeli aika lailla ja aurinko näkyi vielä. Monesti sitä ei näe enää tänä vuonna täällä. TH

Comments:
Tää on erittäin hyvä blogi, luontokuvaaja kun olen! Saapi käytännössä täysin tuoretta tietoa lumitilanteesta, siitä, että mitä eläimiä on liikkunu ja missä ja minne kannattaa ehkä tulla kuvaamaan esimerkiksi joululomalla!
Ja kuvatkin usein hyviä ;)
 
Kiitos palautteesta!
 
Toinen innokas nuori seuraaja ilmottautuu. Enpä ollut aiemmin edes tiennyt, että Itä-Kairassa ja ylipäätänsä Suomessa on noin kiinnostava alue kuin Tuntsa ja sen ympäristö(ainakin kuvien perusteella kiinnostava), vaikka olen asunut Koillismaalla koko ikäni. Pitää kyllä tulla ihaileen teikäläistä luontoa kuhan joutaa.

Lisää vain kiinnostavia blogipäivityksiä sieltä!
 
Aivan mahtava blogi, ja upeita kuvia on mukava katsella. Mukavaa kaamoksenaikaa sinne ja hyvää joulua. Innolla odottelen uusia postauksia.

-jaska
 
Hyvää Joulua JP:lle!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?