Friday, November 16, 2012

Marraskuun puoltaväliä / In the middle of November

Työmatkalla näkyi teeriä ainakin 50 kpl, riekkoja 2 ja 1 pyy, autosta. Monet teeret ruokailivat katajissa. Myös poroja oli kovasti tien päällä. Kelkkamatkalla näkyi lisäksi 3 pyytä Nuorttiaavan eteläpuolen koivikossa.

Ainijärvellä lensi pieni tiainen autokatoksen ohi parinkymmenen metrin korkeudella klo 12.15.. Tiainen äänteli "tsii-ti-ti, tsii-ti-ti..." ja se jatkoi pysähtymättä koilliseen. Tiainen oli mitä ilmeisimmin sinitiainen, vaikka varmistusta en saanut. Saattaisihan se olla vaikka valkopäätiainenkin.

Asemalla tuli kettu pihalle hieman ennen kahta. Heittelin sille leipäpaloja ynnä muuta syötävää ja aikansa arkailtuaan se kävi herkut ottamassa. Se oli se meidän uroskettu, joka viime talvenkin kävi pihalla norkoilemassa.Lumen määrä on taas lisääntynyt. Aseman mittakepissä on 47 cm ja lumilinjalla oli jo keskimäärin yli puolen metrin. Lumen määrä alkaa olla joulunajan tasoa, vaikka eletään vasta marraskuun puoltaväliä. Ja lisää alkoi sataa iltasella, vaikka päivä oli aika kirkas, pakkasta nelisen astetta. TH

Labels: , , , , ,


Comments:
Muutamia aikoja sitten aloin seurata Värriön luontopäiväkirjaa mielenkiinnolla - ja kateellisena! Tehdäpä työtä noissa maisemissa ja noiden asioiden äärellä, siinä kadehtimiseni syy. Itse olin jossain elämänvaiheessa tienhaarassa, joista toinen olisi ehkä johtanut työhommiin noihinkin maisemiin ja toinen toisenlaisiin töihin. Astuin toisen laisten töiden tielle, mutta luonto, havaintojen tekeminen ja eläminen niin paljon kuin mahdollista luontoympäristöissä on rakas harrastus. Tätä päiväkirjaa lukiessa saan havaintokomustesi kautta päivääni pienen välähdyksen Värriöstä. Kiitos! Itse nautiskelen ikkunani takana omppupuussa ruokailevan mustapääkertun viipymisestä vieraanani päivästä toiseen. Toivottavsti kauan vielä.
 
Täällä ei olekaan vielä mustapääkerttua havaittu. Omppujakin on vain hedelmävadilla. Kiitos kommentista!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?