Tuesday, November 06, 2012

Hirviä / Moose

Eilen oli vielä lumisateista, mutta tänään jo vähän kirkastui. Aamusta paistoi aurinko, mutta sitten sumu laskeutui maisemaan, kunnes taas iltapäivän puolella hälveni. Pakkasta tänään 3-4 astetta.

Hirviä alueella on, mutta vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Eilen näin 6 elukkaa Hirvasjokilaakson seudulla. Naaraan matkassa oli vasa ja ilm. ylivuotinen naaras. Sitten tapasin urosparin, kymppikerhoon molemmat, 10- ja 11-piikkiset. Vielä pakeni pari, noista toisen näin vilahdukselta, ilm. naaras.

Tänään tarkastin vielä Tuntsajokiseutua. Sieltä löytyi 13-piikkinen, vaadin vasoineen ja mahd. näin vielä yhden, tai se oli em. naaras. Eilinen sonnipari löytyi edelleen lähistöltä Hirvasjokilaaksosta. Kiima-aika on päättynyt ja urokset useasti kulkevat pareina tähän aikaan. Muutamia tuoreita jälkiä näin lisäksi molempina päivinä.

Aamulla yhdeksän maissa säksätteli räkättirastas Kuutsjärven itäpuolen kurussa. Mahdollisesti se oli sama kuin pari päivää aikaisemmin, ainakin samalla alueella se oli.

Kotovaaran rinteessä koppelo makoili männyn tyvellä, mutta nousi lentoon kelkan kulkiessa vierestä.

Eilen näin jäniksen, joka makasi tunturipaljakassa. Muutamia teeriä ja riekkoja ja olipa metsokin jossain hakomassa sekä eilen että tänään. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?