Monday, October 08, 2012

Lumikko talvipuvussa / Weasel in winter dress

Sateista ja sumuista jatkuu edelleen, tänään vettä vähän vähemmän. Lämpöä muutama aste ja aika tyyntä.

Iltapäivän puolella vilahteli pieni, valkea eläjä aseman pihalla. Talvipukuinen lumikko!

Se kierteli sääkopit ja koirankopit, sitten pyöri kellarin ympärillä. Lopuksi se katosi talon alle eikä enää näyttäytynyt.

Olipa juttu. Vasta pari viikkoa sitten näin lumikon kanalintulinjoilla kesäpuvussa ja nyt sitten täällä jo talvipuvussa. Yleensäkään en ole sitä monesti eläissäni nähnyt, talvipuvussa ilm. yhden kerran vilaukselta.

Sitten illalla tapasin myyrän aseman lattialta. Se juosta rapsutteli käytävällä ja kuivaushuoneessa. Meni lopulta minun huoneeseen sängyn alle, eikä näyttänyt olevan kiirettä mihinkään. Jostain raosta se häipyi huoneesta, kun ei löytynyt sängyn alta.

Mikä sen sai tuolla lailla käyttäytymään? Yleensä ne vilahtaa äkkiä pakoon, jos sisälle tulevat. Muutenkin myyriä on erittäin vähän, eikä niitä ole talossa näkynyt. Sitten välähti: Jospa se oli lähtenyt lumikkoa karkuun talon alta? Viimeisenä keinonaan tuli sisälle. Vai oliko sitten sairas, myyräkuumeessa? Tiijä häntä! Minusta se ei näyttänyt metsämyyrältä (lyhythäntäinen), joka yleensä kuumetta levittää.Kävin iltapäivällä mönkimällä Ainijärvellä. Matkalla näin 7 pyytä, metson ja koppelon ja oravan. Järvellä uiskenteli naaraspilkkasiipi sekä yht. kymmenkunta tukkasotkaa ja telkkää.

Eeva näki peukaloisen kurussa. Se tuli katselemaan, kun hän ruokki tiaisia kädestä. Vielä hän näki tunturissa 7 yks. riekkoparven. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?