Saturday, October 06, 2012

Armoton sade / Raining

Vettä satoi tänään lähes koko päivän, aamulla tihkuisemmin, mutta puolenpäivän jälkeen tosissaan. Illalla sade ainakin veti henkeä ja sinitaivastakin näkyi. Tuuli ainakin väliin idän puolelta ja lämpöä oli tänään kuutisen astetta.

Kävellessäni Hirvaskankaalla kuulin kovaa tuhinaa joen takaa. Väliin kalahtelivat sarvetkin. Hirvet pitivät soidintaan siellä reilun puolen kilometrin päässä.

Yritin katselemaan tilannetta, mutta naarashirvi sattui huomaamaan minut ja lähti pakosalle vasan kanssa. Nuori sarvipää tuli minua kohti ja pysähtyi taakseni puun taakse kymmenen metrin päähän. Siinä se sai hajun ja lähti laukalla tulosuuntaansa. Sen jälkeen en enää hirviä kuullut tai nähnyt. Varmaan siellä oli kauempana isot urokset ottamassa mittaa toisistaan, jäljistäkin päätellen.

Väliojan latvalla vanhalla kiimapaikalla oli kovasti tuoreita kuoppia ja jälkiä, mutta elukoita siellä ei nyt ollut.

Ukkometsoja näin 2+1+1, koppeloita 2 ja pyitä 2+1. Tiaisparvessa oli hippiäinen Haaskaojalla ja Kuntasjokivarressa rätisi peukaloinen. Rastaita ja tilhiä oli edelleen maisemissa. Eeva näki koppelon Pirunkurun eteläpuolen rinteen päällä. Hän oli muuten tavannut tiistaina 2.10. järripeippoja, joita ei enää tunnu näkyvän. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?