Friday, August 24, 2012

Lintulaskenta, toinen päivä / Counting birds, 2. day

Suoritimme lintulaskennan pistelaskentalinjalla n.o 3., eli aseman itäpuolella. Havaitsimme pisteissä seuraavat linnut: pajulintu 13 yks., vihervarpunen 8, niittykirvinen 7, järripeippo 6, pikkukäpylintu 5, urpiainen 2, hippiäinen 1, rautiainen 1, tikkalaji 1 ja tuntematon laji 1. Pisteiden ulkopuolelta saatiin seuraavat: järripeippo n. 22 yks., vihervarpunen 11, hippiäinen 7, riekko 5, pyy 3, metso/koppelo 4, laulurastas 4, kuukkeli 5, pajusirkku 3, kulorastas 2, pajulintu 1, punakylkirastas 1, leppälintu 1, isokäpylintu 1 ja lapintiainen 1. Vielä havaittiin taivaalla kaukana kaarteleva lintupari (maakotka, korppi tms.), rastaslaji 3 yks. ja tunnistamatta jääneet 2 peippolintua.

Tänään havaitsimme jo enemmän lintuja kuin eilen, olihan sää parempi ja olimme enemmän metsässä. Muutenkin tuli eroja lintulajeissa eiliseen verrattuna. Jäi kuitenkin vielä kolme tyhjää pistettä, eilen niitä oli 8, tosin pisteitäkin 6 enemmän.

Kävimme myös laskennan välissä tarkastamassa Pulkkatunturin sinipyrstöalueen. Sieltä saimme äänihavainnon sinipyrstöstä ("viit-viit...") ja tapasimme ryhmän taviokuurnia (k) 3-4 yks. Löysimme myös karhun melko tuoreen marjapaskan tunturista. Kävimme vielä matsutakepaikalla Kuntasjokivarressa. Siellä ei ollut näitä sieniä. Näyttää heikolta niiden suhteen tänä vuonna.

Sää oli tänään parempi kuin eilen. Lämpöä oli kymmenkunta astetta ja aurinko paistoi suuren osan päivää. Tuuli oli edelleen pohjoisen suunnalla ja edellinen yö oli kylmä.

Pojat kävivät illalla Pirunkurulla ja näkivät siellä kärpän. TH ym.

Labels: , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?